3 Ekim 2022

Bakım Onarım Programı

Bakım Onarım Programı

Bakım Onarım Programı

En iyi Bakım Onarım Programı, veri boşluklarını ve siloları ortadan kaldırarak bakım ve güvenilirlik uzmanlarının varlık sağlığı ve bakım öncelikleri hakkında veriye dayalı kararlar vermesini sağlar. Ekibinizin, internet hizmetinin olduğu her yerden erişilebilen kritik bilgileri depolamasını sağlar.

CMMS çözümleri, uçtan uca bağlantı ve işlevsellik sunmalıdır. Varlıklar sistemde ayarlandıktan sonra operatörler, mevcut teknisyenlere otomatik olarak atanan iş emirlerini girebilir. Bakım ekipleri, bakım yapmak için en iyi zamanı belirlemek için takvimlere güvenmek yerine duruma dayalı izleme ölçümlerini kullanır. Kritiklik sıralamaları ve varlık hiyerarşileri, önemli varlıkların önceliklendirilmesini ve önce kritik işlerin yapılmasını sağlar. İş taleplerini ve iş emirlerini kolaylıkla izler ve yönetirsiniz. Bu sayede reaktif iş emirlerine olan ihtiyaç azalır.

repairist_demo_banner1

En iyi Bakım Onarım Programı, mobil cihazlar, tabletler ve PC/Mac bilgisayarlar aracılığıyla erişilebilirlik sunan sağlam ve esnek bir çözümdür. Tüm kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgilere ihtiyaç duydukları anda erişebilmelerini sağlamak için engelleri ortadan kaldırır. Bir kuruluşun işi ve bütçesini kesin ihtiyaçlarına göre düzenlemek gerekir. Bu sayede ihtiyaçlar ve öncelikler değiştikçe bütçe zaman içinde ayarlanır.

CMMS kullanan bakım ekipleri, işleri izler, görevleri planlar, kaynakları takip eder ve raporlar oluşturur. Varlıkları sürekli izleyerek kuruluşlar varlık ömrünü uzatır ve süreçlerini optimize eder. Böylece üretkenliklerini en üst düzeye çıkarır. CMMS çözümleri hizmet olarak yazılım veya şirket içi modellerde gelse de, SaaS çözümleri daha düşük toplam sahip olma maliyeti (TCO) ve daha yüksek yatırım getirisi (ROI) sunar.

Bakım Onarım Takip Programı, bakım ve güvenilirlik profesyonellerinin çalışma süresini ve üretkenliği artırabilmeleri, varlık ömrünü uzatabilmeleri, bakım ve işçilik maliyetlerini azaltabilmeleri ve hatta daha sürdürülebilir bir iş modeline geçebilmeleri için eyleme geçirilen bilgiler sağlar.

Kimlerin CMMS kullanması gerekir?

En iyi Bakım Onarım Programı, bakım profesyonellerinin çalışma süresini ve üretkenliği artırmaları, varlık ömrünü uzatmaları, bakım ve işçilik maliyetlerini azaltmaları ve hatta daha sürdürülür bir iş modeline geçmeleri için eyleme geçirilir bilgiler sağlar.

Bir CMMS ile varlık durumunu ve performansını trendleyebilir, garanti bilgilerini takip edebilir, her varlıkla ilgili iş geçmişini görüntüleyebilir ve varlık kritikliğini tanımlayabilirsiniz. Tüm bu bilgilerin kolayca erişilir olması, veriye dayalı onarıma karşı değiştirme kararlarını açık ve anlaşılır hale getirir. Bir CMMS kullanmak, çalışma süresinin artmasına, planlanmamış arıza süresinin azalmasına ve varlık ömrünün uzamasına yol açar. Gereksiz onarımlar, envanter veya veri girişi için daha az zaman harcar. Böylece iş daha verimli bir şekilde planlanıp programlanabildiğinden bakım maliyetleri de düşer.

Her iş ve endüstrinin farklı ihtiyaçları ve öncelikleri vardır ve hepsinin farklı düzenlemelere uyması gerekir. CMMS yazılımı, herkese uyan tek bir araç değildir. Her işletmenin kendi iş akışlarını, gösterge tablolarını, filtrelerini, düzenlerini ve daha fazlasını tanımlayabilmesi için özelleştirilebilir ve yapılandırılabilir. Çeşitli özellikler uyumluluk raporlamasını daha hızlı ve daha basit hale getirir.

İş emirlerini oluşturun ve takip edin

Karmaşık ve belirsiz iş emirlerini ortadan kaldırın, böylece yapılacaklar listenizi temizleyin. Ekipmanın olması gerektiği gibi çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Bakım talep etmeyi kolaylaştırın

iş talebi portalı, kullanıcıların ve kullanıcı olmayanların sınırsız iş talebi göndermesine izin verir. Siz hareket halindeyken tüm işleri görür ve görevleri öncelik sırasına koyarsınız.

Bakım Onarım Programı nı basitleştirin

Tarih, saat, sayaç veya olaya dayalı tetikleyicileri kullanarak önleyici bakım görevi planlayın. Böylece önemli bakım çalışmalarının en çok ihtiyaç duyulduğu anda yapıldığından emin olabilirsiniz.

Tüm iş emri bilgilerini tek bir yerden alın

SOP’ler, görev listeleri, fotoğraflar ve önerilen parçalar gibi iş emirlerinin ayrıntılarını öne ve ortaya koyun. Böylece teknisyenler işi yapmak için ihtiyaç duydukları her şeye hızla erişebilirler.

Tam bir bakım görünümüne sahip panolar oluşturun

Takvimleri görüntüleyin ve özelleştirme seçenekli gösterge panosuyla ihtiyaç duyduğunuz metrikleri ihtiyaç duyduğunuz anda görün. Birden çok tesiste bakım programlarını ve KPI’ları karşılaştırın ve kullanıcıya, varlığa ve daha fazlasına göre filtreleyin.

Performansınızı gözlemleyin ve optimize edin

Varlık bilgilerini erişimi kolay tek bir noktada toplayarak ekipmanınızın güvenli ve en iyi şekilde çalışmasını sağlayın.

Varlık hiyerarşileri oluşturun

Basit sürükle ve bırak işleviyle varlıklarınızın haritasını çıkarın. Mobil uygulamada bir QR kodu veya barkodu arayarak veya tarayarak ekipman ayrıntılarını saniyeler içinde alın.

En güncel varlık verilerini görüntüleyin

Varlıklarınızın çevrimiçi mi yoksa çevrimdışı mı olduğu, onarım geçmişi ve yaklaşan Koruyucu Bakımları, ilgili SÇP’leri ve daha fazlası dahil olmak üzere geçmişine, bugününe ve geleceğine bakın.

Ekipmanın nasıl kullanıldığını takip edin

Ekipman kullanımıyla ilgili güncellemeleri alın ve gerçek zamanlı sayaç okumalarıyla PM’leri tetikleyin. Metrikleri görüntüleyin, arıza süresini ölçün ve teknisyenleri belirli varlıklara veya görevlere atayın.

Envanteri satın alma, sıralama ve kullanma şeklinizi optimize edin

Kolay kullanıma sahip envanter yönetimi ile doğru parçaları doğru zamanda ve doğru fiyata alın.

İhtiyacınız olan parçalar olmadan asla yakalanmayın

Parçalar için minimum seviyeler ayarlayın ve yedekler azaldığında haberdar olun, böylece güvenle envanter satın alabilirsiniz.

Parçalarınızı daha kısa sürede denetleyin

Parça kullanımını günlüğe kaydedin, farklı sitelerdeki envanter seviyelerini görün. İşi bitirmek için gereken malzeme listesini görüntüleyin.

Herhangi bir parça hakkında bilgi alın

Parçaları arayın, kayıtlarınızı filtreleyin ve yedek parçalarınızı nerede stokladığınızı takip edin. Böylece bir daha asla malzeme aramak için zaman kaybetmezsiniz.

Bakımı mobil cihazınızdan yönetin

Mobil CMMS ile iş oluşturmak, tamamlamak ve izlemek için ihtiyacınız olan her şeyi kontrol edin.

İnternet bağlantısı olmasa bile iş ayrıntılarına erişin

Mobil cihazınızda iş emirlerini ve varlık ayrıntılarını görün ve çevrimdışı olsanız bile işleri CMMS’ye kaydedin. Güncellemeleriniz, tekrar çevrimiçi olduğunuzda otomatik olarak güncel hale gelir.

İş isteklerini baştan sona alın

Bir iş emrinin her aşamasını mobil cihazınızı kullanarak, istek göndermekten işi günlüğe kaydetmeye kadar tamamlayın. Kullanılan parçaları belgeleyin, fotoğraf ekleyin ve size iş verildiğinde bildirim alın.

Zamanı en üst düzeye çıkarırken işi tamamlayın

İş emirlerini ve çıkış parçalarını görüntülemek, konuşmadan metne notları kaydetmek ve kontrol listelerini ve kılavuzları görüntülemek için QR kodlarını tarayın, tümü mobil cihazınızdan, böylece gerektiğinde hızlı hareket edebilirsiniz.

repairist_demo_banner5

Sonraki adımlar

En iyi Bakım Onarım Programı hakkında yeterli bilgiyi aldınız mı?

repairist, size yardımcı olmak için burada. Makine Bakım Onarım Takip Programı hakkındaki sorularınızı yanıtlayabilir aynı zamanda yazılımın temel özellikleri ve faydaları hakkında bilgi verebilir, repairist demosuna ulaşmanıza ve hatta ücretsiz bir deneme almanıza yardımcı olabiliriz.